Siers

Cietais siers TOMME

20,00 €
  • Atlikums: 7

Ar balzamu rīvētajam sieram ir skaista, tumši sārtbrūna (balzama) ēdama miziņa, kas iegūta sieru regulāri ierīvējot ar balzamu. Miziņas apstrāde nepieciešama, lai pirmo mēnešu laikā sieru pasargātu no nevēlama pelējuma un ārējās vides ietekmes.
Ar eļļu rīvētam sieram ir gluda, zaļgani brūna vaskainas sajūtas miziņa, kas iegūta līzīgi kā iepriekšējo, apstrādājot ar eļļu. Ar kaņepju eļļu apstrādātie sieri veidojas maigākas konsistences, bet garšās ir līdzīgi.
Garša ir sākotnēji pakanta ar viegli skābenu noti, taču vēlāk pēcgaršā jūtama labi nobrieduša siera garša, kas ilgi saglabājas mutē. Siera mīkstums, neraugoties uz cietību, ir viegli griežams, pikantā, bet neuzbāzīgā garša ļauj to kombinēt dažādās siera platēs un pēcmaltītes kārtās.
Radīts, izmantojot dienvidfrancijas tradicionāla zemnieku siera tehnoloģiju.

Siera plašu favorīts.
P.S. Ziemas periodā nogatavinātajos sieros var būt zilā pelējuma klātbūtne, padarot sieru interesantāku un pikantāku. (Siernīcas pagrabā ir daži plaukti, kas inficēti ar P.Roqfuertii. Siera gatavošanas procesā rokforas pelējums netiek pievienots, bet nogatavināšanas laikā, ja siera miziņā bijusi mikroplaisiņa, tas no plaukta iekļūst sierā, un labvēlīgos apstākļos arī attīstās par zilām